1η Επιμορφωτική ημερίδα ΣΕΑΜ - ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Γεωργικά Μηχανήματα και Καινοτόμες τεχνολογίες - Θεσσαλονίκη

29 Νοεμβρίου, 2023

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιμορφωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΑΜ και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά επιμορφωτικών ημερίδων που στόχο έχουν να αφυπνίσουν τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα για την αναγκαιότητα των νέων τεχνολογιών στη χρήση των γεωργικών μηχανημάτων, αλλά και τη σημασία του ελέγχου, της προληπτικής συντήρησης και της ασφαλούς χρήσης αυτών.

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ως κατεξοχήν εκπαιδευτικός φορέας και ο ΣΕΑΜ ως ο βασικός εκφραστής των νέων τεχνολογιών και εξελίξεων στον πρωτογενή τομέα «ενώνουν τις δυνάμεις τους» για να μεταφέρουν τη γνώση και να αναδείξουν τα οφέλη από τη χρήση σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, η οποία καθορίζει τα οικονομικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των καλλιεργειών και αλλάζει δραστικά τις συνήθεις μεθόδους και πρακτικές που εφαρμόζονταν μέχρι τώρα στο χωράφι.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΕΑΜ κ. Σάββας Μπαλουκτσής στον χαιρετισμό του «Η πολιτεία και όλοι όσοι απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα, αλλά κι αυτοί που θα έρθουν αύριο και μεθαύριο, πρέπει να καταλάβουν ότι για να έχει μέλλον ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και να είναι ανταγωνιστικός, η χρήση και υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών είναι μονόδρομος»

Στον ρόλο του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, που έχει ως κύριο αντικείμενό του τη διάχυση της τεχνογνωσίας και της εφαρμοσμένης έρευνας, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό της στην επιμορφωτική ημερίδα η  διευθύντρια του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων Δρ. Ελένη Μαλούπα. «Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα θέλουν να υλοποιήσουν πράγματα και τους λείπουν γνώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «η εκμηχάνιση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο να καταστεί ο κλάδος ακόμη πιο ανταγωνιστικός».

Η επόμενη επιμορφωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 8/12, στο Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών, στη Λάρισα.

Μενού