Νέα

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου ΣΕΑΜ_9.09.2014

Έντονη ανησυχία εκφράστηκε από τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΑΜ, για την κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασής του.

  Την Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η Τακτική Συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εισαγωγέων – Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μεταξύ άλλων θεμάτων:

• Κατατέθηκαν προτάσεις και αποφασίσθηκαν οι αλλαγές στο καταστατικό του Συνδέσμου, με στόχο οι τροποποιήσεις αυτές να εκσυγχρονίσουν και να κάνουν πιο ευέλικτο τον Σύνδεσμο.

• Αποφασίσθηκε η διοργάνωση μιας ημερίδας, τον προσεχή Νοέμβριο, με εισηγήσεις για την πορεία του προγράμματος του ΥΠΑΑΤ που ολοκληρώνεται και του νέου για τη χρονική περίοδο 2014-2020, αλλά και για την νέα ΚΑΠ.

• Επισημάνθηκε η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού στη συγκέντρωση και διανομή των επίσημων απογραφών των καινούργιων και μεταχειρισμένων γεωργικών ελκυστήρων. Ο ΣΕΑΜ καταβάλλει συνεχώς τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να συγκεντρώσει τα επίσημα στοιχεία των απογραφών, αλλά δυστυχώς, σε αρκετές κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις, ο τρόπος συλλογής και καταγραφής των στοιχείων είναι τριτοκοσμικός (π.χ χειρόγραφες σημειώσεις, ελλιπή στοιχεία κτλ)

• Τέλος, συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και οι προοπτικές για το μέλλον, με κυρίαρχο θέμα το πάγωμα της αγοράς τους τελευταίους μήνες ως αποτέλεσμα της επιβράδυνσης  της υλοποίησης των Σχεδίων Βελτίωσης. Παράλληλα, εκφράστηκε έντονη ανησυχία για την κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που ανέκαθεν διαχειριζόταν τα Κοινοτικά κονδύλια.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κος Σάββας Μπαλουκτσής «Με την Ειδική Γραμματεία και την ειδική στελέχωση που υπήρχε, τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις ήταν πάντα πολλές. Φοβόμαστε ότι με την κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας τα προβλήματα θα επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Κατερίνα Σκαρλάτου (τηλ 210 3424423, info@seam.gr)

DOC DOC DOC DOC

 

Μενού